18 de gener 2005

Cabernícoles amb toga

A vegades en aquest mateix espai un servidor s'ha mostrat crític amb l'actitud dels bisbes en referència als canvis socials, a les llibertats dels ciutadans, als drets emergents. Avui no obstant em toca carregar contra els juristes. Perquè entre togues també hi ha molta pols. Molt de retrògrat. Començant pel President del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Francisco Hernando de Santiago aquell que li va dir a l'Iñaki Anasagasti que "Franco tenia mucha preocupación por la justícia", i seguint per la resta de la majoria conservadora que actualment domina la cúpula judicial. Hi ha molts tipus de jutges, com hi han, i n'hi haurien d'haver més, de capellans de tot tipus. Però quan es perd el seny i per defensar postures polítiques es diuen aberracions no poden sinó indignar-nos. L'informe que han elaborat els juristes conservadors del CGPJ no té, jurídicament parlant, cap suport raonable: Aferrar-se a la Constitució no pot ser la justificació. Diu l'art. 32: L'home i la dona tenen dret a contraure matrimoni amb plena igualtat jurídica. Amb això es vol significar que home i dona tenen els marteixos drets, són iguals davant la llei, i tenen ambdós dret a casar-se amb plena llibertat i igualtat jurídica, però no significa que tinguin dret a contraure matrimoni només entre un home i una dona. Sisplau que no ens enganyin! Que no diguin que la Constitució no ho permet, és prou oberta i prou ambigua que no destaca com han de casar-se els homes i les dones, només diu quins en són els drets. Per la resta, es remet a la llei i serà aquesta llei la que permetrà aviat unir-se en vida comuna a homosexuals, tant gays com lesbianes.
Però no només han falsejat la interpretació de la Constitució, sinó que a més han fet servir arguments d'allò més repugnats: que si s'aprova el matrimoni entre homosexuals s'haurà d'aprovar el matrimoni entre homes i animals, la poligàmia, l'incest....
Realment que s'ho facin mirar aquests Il·lustres Magistrats.

2 comentaris:

  1. Perquè vegis que la reforma legislativa sobre el sistema d'elecció del poder judicial era urgent. Almenys costarà que hi hagi majories polítiques tan marcades... i deixaran als polítics fer la política.

    ResponSuprimeix
  2. Si, s'havia de canviar el sistema d'elecció dels representants als òrgans del Poder Judicial, però a més a la judicatura, màxims garants de la legalitat i dels drets i garanties, és on més franquisme sociològic es va quedar. Sempre s'ha dit que el món dels juristes és de dretes... a veure si la meva generació ho canvia!

    ResponSuprimeix