30 de març 2005

Ibarretxe Lehendakari

Com en tots els governs de llarga durada, el PNB també deu tenir alguns punts foscos, però té la qualitat de ser un partit amb unes bases fermes, potents i uns liders valents, amb ganes d'avançar i els qui ningú els hi pot objectar el tenir unes fortes conviccions democràtiques i una gran fidelitat al país. A més el PNB també ha estat un partit capaç d'arribar a acords amb les diverses forces polítiques, crear un País modern, autogovernar-lo i fer-lo avançar conjuntament amb la societat. EA, el nacionalisme de centre esquerra continua sent el partit d'aquells nacionalistes escassamentdemocratacristians que volen fer avançar Euskadi d'acord amb l'altre partit nacionalista.
Serà de nou EB-IU el partit decisiu per formar govern? Si hi entra bé, però si entra tot i que PNB-EA tinguin majoria absoluta millor!
Potser aquest moment tenia molt a dir el PSE-EE però em sembla que no va aprendre res de la campanya del 2001, i Patxi López és un somriure sense res a darrera, avançant des del no a cap canvi al pla Guevara però sense la valentia suficient per ser una força decisiva en l'assoliment de la pau a Euskadi i l'aprofundiment de l'autogovern. De San Gil potser no cal cap comentari, vist que és menys valorada que Otegi en una enquesta del CIS (que depén del Govern central!).
La decepció: el "talante" ha actuat com el "bigoti" il·legalitzant l'esquerra independentista, ja que sota la premisa que s'il·legalitza qui no condemna la violència s'amaga el desig d'il·legalitzar l'independentisme basc, vist l'argumentari jurídic utilitzat i les proves usades. Quan ho feia Aznar i el PP, la justícia estava polititzada ara sort que som independents...!

Per tant, només queda dir Arri, Arri, Arri Ibarretxe Lehendakari! i esperar tornar a veure a Begoña Erazti dient "In-de-pen-den-zia!".


Per cert Ibarretxe també té blog.

4 comentaris:

  1. escribint el text a les 12 i pico de la nit (ja en campanya, sent legals) m'havia deixat el link.
    Que vagi bé!

    ResponSuprimeix
  2. Ei Joan que sàpigues que la conversa que vam tenir l'altre dia al tren sobre el tema Euskadi em va agradar. Tenim punts de vista bastant diferents i, casualitats de la vida o no, vaig coincidir amb els pensaments d'una convergent. Déu ni do. Tot i així, espero amb impaciència una altra ronda de converses sobre aquest complicat tema, ja sigui abans o després de marxar a Tenerife. Per cert, sort pels exàmens que encara et queden! I sort també a tots els de la Pompeu! Que ja queda poc!

    ResponSuprimeix