03 de maig 2005

Un èxit

Durant mesos vam estar volcant il·lusions i nervis en la celebració dels 25 anys del Concurs Literari per a escolars "Memorial Joaquim Casas" que organitzem a Òmnium Cultural de Mataró. Podem dir, després de la ressaca post festiva, que ha estat un èxit! Teniem tot el Foment ple, l'acte es va desenvolupar amb rapidesa, espontanietat, bon humor i certa nostàlgia. A la sala, a part de premiats frisosos de rebre a les mans el premi o vergonyosos per haver de sortir davant de tothom (els més grans), guanyadors d'edicions anteriors: alguns no hi són perquè les seves vides els han portat lluny, altres actualment són periodistes, advocats, filòlegs, polítics (en Ramon Bassas o en Quico Castanyer per exemple) reconeguts, d'altres són anònims i encara joves, altres tenen una gran carrera per endavant (Eh, Alícia?).
Discursos d'expremiada, la poetessa Eva Rumí, la presidenta Mercè Colomer, el representant d'Òmnium Central J. Camps i l'Alcalde Joan Antoni Baron, amb el que comprovem que se sap de memòria la "Cançó del Raier" (després m'aclareix que hi té vincles sentimentals amb aquest poema).
Un cop hem sentit les cançons que ens ofereixen els amics de La Nota, sortim a prendre una copa de cava, ja totalment relaxats després d'alguns nervis, d'alguns moments divertits (Memorable la discussió amicable entre el presentador Toni Cruanyes i l'Albert Pera sobre la lectura del veredicte). Aquest pica-pica ens permet parlar amb diferents amics, com el-gairebé-danès Eloi Aymerich, assistents a la celebració i comentar la festa i altres aspectes de l'actualitat. Felicitats a tots els premiats d'enguany! A tots els premiats d'altres edicions anteriors! A tots els qui han fet possible aquest acte! A tots els assistents! Ah, i sobretot moltes gràcies, amics, als qui vau fer "d'organització" tant brillantment!Foto de tots els premiats, els antics i els d'enguany

2 comentaris: