26 de juny 2005

Tony BlairTony Blair era l'amic britànic d'Aznar, sí. Tony Blair és el tercer de la foto de les Azores, sí. Però més que això, o potser a pesar d'això, és l'actual líder europeu. Davant d'un Chirac envellit i derrotat pel referèndum i un Schröder esperant un miracle, l'únic que pot aportar noves idees i un viratge en un moment de crisis europea és el premier britànic. Dijous mateix va entrar al Parlament europeu, en la presentació del programa de la presidència britànica de la UE, pensant com vèncer els recels dels eurodiputats que potser el veurien com el culpable de la crisis europeu, i va sortir aplaudit i vitorejat. Com un mag de la seducció, va començar el seu discurs definint-se com a "europeista apassionat" i va proposar una tercera via per la Unió Europea.
De centre-esquerra, guanyador recent en la reelecció, si actua és perquè pot. Hi ha coses que diu que són d'un gran interés, com reduir les ajudes a l'agricultura i destinar els esforços en inversió pel creixement: formació, innovació, investigació.
De moment la Vanguardia d'ahir deia que Zapatero es reuniria properament amb Blair a Donwing Street, en un acostament més que necessari.

5 comentaris:

 1. joan,
  realment té gràcia q al final sigui en Blair "el guerrer" que vingui a treure les castanyes del foc a tots els "pacifistes" -caiguts en desgràcia per diferents motius-. Aquest tiu realment és un mag!
  Per cert, realment ZP i ell són els dos únics líders de països europeus q tenen crèdit de l'electorat, ara mateix, de manera q no seria gaire estrany que formessin una aliança, no?
  joan

  ResponSuprimeix
 2. Clar! I si no ho fan ara, ho faran més tard, però estan predestinats a entendre's.

  ResponSuprimeix
 3. Great work!
  [url=http://woiuznty.com/uorl/zfkd.html]My homepage[/url] | [url=http://rcvtozto.com/qlry/gfvq.html]Cool site[/url]

  ResponSuprimeix
 4. Nice site!
  http://woiuznty.com/uorl/zfkd.html | http://sjdlywth.com/lykh/lxie.html

  ResponSuprimeix