03 de juny 2005

Tramposos!

En pocs dies hem sentit altre cop queixes d'entre sectors del partit majoritari del Govern a l'entorn de la idea que es dedica massa esforços als elements simbòlics i no prous en política social. l'Alcalde Celestino Corbacho ho ha afirmat i aquesta idea plana sobre la presentació del manifest dels pseudointelectuals babèlics. També des de les Espanyes arriben aquestes crítiques.
No puc dir-los altres cosa que tramposos. Sí, perquè consideran com a element simbòlic el finançament obliden que aquest és el punt angular de la política social. Si no tenim un bon finançament que ens asseguri un bon nivell d'ingressos no podrem tenir grans despeses públiques, la política social no es pot portar a terme. És a dir es demana política social però no s'entra en les causes de perquè la sanitat té un dèficit elevadíssim, perquè no podem fer una política seriosa dirigida a les famílies, perquè no podem tenir una educació de qualitat pública, uns serveis socials d'estat socialdemocràtaca, etc.. L'altre dia vam poder escoltar a l'incansable Ramon Tremosa, economista i professor que recorre Catalunya fent pedagogia sobre la necessitat d'un bon nou finançament. Ens explicava les diferències entre el que paguem els catalans en concepte d'impostos i el que rebem com a inversions. Vergonyant, com ho és el fet que no poguem conèixer aquesta xifra, aquesta balança fiscal. El secret més ben guardat del Regne. Allò més important de l'exposició va ser demostrar els greugues comparatius que hi ha entre Comunitats sentit que els pobres de les zones riques acaben subvencionant als rics de les zones pobres. I també demostrar les trampes que fan alguns, com la Sra. Esperanza Aguirre quan diu que Madrid és la més solidària. Au!
Aquesta trampa de parlar de política social sense entra a parlar del mal que pateixen les finances catalanes està molt extesa. És pot oblidar per peresa o per mala fe. És el cas de Vicenç Navarro, que té raó en la primera part, l'estat del benestar català no es troba en un bon moment, però no passa d'aquesta per arribar a les causes. Parlant de Navarro deixeu-m'he dir que vaig llegir amb estupefacció l'aparició de la Universitat Progressista d'Estiu. Quina collonada! No tenim una Universitat Catalana d'Estiu a Prada des de fa molts anys? És que ara hem de fer distincions polítiques? O és per fer autobombo de les bondats del marasme intel·lectual que suposa aquesta gauche caviar que és el pseudoprogressisme?
Cada vegada trobo més diferent el concepte "progre" del concepte "d'esquerres".

1 comentari: