28 de juliol 2005

De Santes, però...

Després de llegir el post d'en Joan m'han tornat a venir les ganes per tornar a escriure. I de què he d'escriure... de les Santes, evidentment. Una festa fantàstica, com sempre, divertida, esbojarrada, popular... Hi ha actes per tothom, sempre pots trobar alguna cosa que t'agradi més que una altra... Per exemple el cartell. Algú em podria explicar la problemàtica del cartell d'aquest any? He sentit rumors de que ha estat copiat o alguna cosa semblant... Tot esperant una aclaració, només diré que aquest any m'agrada força...
D'altra banda, m'agradaria comentar un acte que segurament agrada a molta gent, però que crec que a molta d'altra li molesta... i força. Aviam, això de les Matinades, algú em pot explicar quina gràcia tenen? Per què a mi, que cada any em despertin abans de les 7 del matí amb petards i timbals,... doncs la veritat és que gràcia, el que es diu gràcia no em fa. M'agradaria que es passés una enquesta als carrers afectats, evidentment del centre de Mataró a veure què els hi sembla als veïns. Perquè diria que els participants no són pas els que viuen en aquests carrers... Almenys jo no conec a ningú que hi participi, i mira que conec a gent del Centre! Si més no, crec que un Referèndum sobre la idoneïtat de les Matinades seria del tot just. Pot semblar a fina ironia, però de veritat que no ho és, més aviat tira cap a ràbia. Ràbia perquè afecta a gent que no crec que els hi agradi, molta gent que no treballa pas a Mataró, i que per tant, no té pas festa aquell dia... Podria enumerar a diversos tipus d'afectats, però ho deixarem per més endavant. De veritat que és del tot rabiós i empipador haver d'aguantar a sota de la teva finestra a uns quants que van amb timbals, que criden i tiren petards. Potser els hi ha dit algú que em despertin a aquella hora? Recordo que al programa d'actes diu que les Matinades comencen a partir de les 7 del matí a diversos punts... Però els petards a dos quarts de set ja feian estona que sonaven!
En definitiva, com ja he dit proposa un Referèndum per les Matinades, o sinó que es facin cada any a diferents carrers. Perquè no l'any que ve es fan a Cerdanyola Nord o a Rocafonda? No tenen dret els seus habitants a viure també la nostra Festa Major, que per això és de tots? Espero resposta sobretot d'aquesta última pregunta, ja que tinc ganes de polèmica.
Tot i així, tenint en compte que el dissabte ja marxo de vacances, deixaré les possibles rèpliques per més endavant, però això no és motiu per no respondre! Bones vacances i Glòria a les Santes!

5 comentaris:

 1. Joan, les Matinades crec que són l'únic acte descentralitzat de les Santes. A Cirera, per exemple, només té lloc un acte de la Festa Major de Mataró: les ditxoses Matinades, el dia 27 a les 7.00 h. Té collons...

  ResponSuprimeix
 2. Ei nois! Veig que el blog torna a ser col·lectiu. Gràcies David per tornar a fer ús del dret a participar en aquesta casa de tots que és el bloc "La vida en un blog". Miguel aquest post tan catxondo no és meu, per tant el teu comentari està dirigit a l'agut David Mauri que feia temps que no es deixava veure pel blog i al qui veig que no agraden gaire les Matinades... A veure si amb el nou curs això torna a funcionar i no sóc jo l'únic que escriu. Fins aviat!

  ResponSuprimeix
 3. Nice site!
  [url=http://hpyoothp.com/olsz/thua.html]My homepage[/url] | [url=http://vmlpprmo.com/yndw/peua.html]Cool site[/url]

  ResponSuprimeix
 4. Good design!
  http://hpyoothp.com/olsz/thua.html | http://snmwhcth.com/uckh/yiix.html

  ResponSuprimeix