07 de setembre 2005

Deixant enrrere l'espessor del bosc


Joan Coromines, 100 d'un homenot
Avui s'ha celebrat la tradicional conferència institucional, que organitzada per Òmnium Cultural de Mataró amb la col·laboració de l'Ajuntament, obre els actes de la Diada a Mataró. Aquest any coincidint amb la celebració de l'any Coromines aquest primer ha servit també per iniciar el cicle que es dedicarà a l'insigne lingüista. El també lingüista Joan Solà ha estat l'encarregat de pronunciar la conferència titulada "Joan Coromines: l'home i el savi al servei de la llengua". Ha estat apassionada i apassionant, ja que Solà, verdaderament admirat per la personalitat i el magnífic treball de l'autor del Diccionari Etimològic i de l'Onomasticon Cataloniae, ha aconseguit que el públic entengués el capdal paper de Coromines en el camp de la llengua. Nascut just fa un segle, estudiant brillant, políglota, treballador incansable, compromés amb el país i la llengua, home de gran caràcter i profunda vitalitat va destinar tota la seva vida, fins a la vellesa, a buscar el perquè dels noms de les paraules que diàriament fem servir i el principal objectiu de tot el seu treball: l'orígen del nom dels pobles dels Països Catalans. Ens va llegar un tresor, ens va descobrir tots els perquès.

4 comentaris:

 1. A mi em fa molta gràcia això de deixar-se enredar primer per CiU, emmerdar-ho tot durant l'estiu i ara dir que... en fi, que els altres ho arreglin.

  Però vaja, potser sí que calia que el Consultiu es pronunciés...

  ResponSuprimeix
 2. Hi ha algú que encara es cregui que CiU aposta per l'Estatut? Jo es que encara no sé a què juguen... De veritat, és bastant llastimós el paper dels convergents en tot l'assumpte... A CiU no li interessa un Estatut estant Maragall de president... Estan fent tot el possible per boicoterjar-lo, i aparèixer ells com els salvadors de la pàtria, els únics que s'estimem Catalunya... Aquests jocs ja comencen a cansar... Aviam si se n'adonen que si no estan a la Generalitat és per culpa seva...

  ResponSuprimeix
 3. This is very interesting site... »

  ResponSuprimeix