12 de setembre 2005

Gràcies, doncs, Esperanza!

Avui la Presidenta de la Comunidad de Madrid s'ha pronunciat un cop més sobre l'operació de Gas Natural per adquirir l'empresa energètica Endesa. En concret l'exMinistra i exPresidenta del Senat ha lamentat "Que una empresa com Endesa, que és multinacional, es traslladi fora del territori nacional". Evidentment la nova empresa resultant de la fusió no es traslladarà a Lió o Frankfurt, es traslladarà a Barcelona. Després ha rectificat i ha dit que es referia a "fora del territori regional" en referència a la marxa de la seu social d'Endesa de la Comunitat de Madrid.
Sigmund Freud explicava un cas semblant:
Un pastor protestant tenia una esposa i dues filles encantadores. Un bon dia els hi anuncià que els visitaria el Bisbe, però també les va avisar que el prelat tenia un nas enormement gran i que fessin el favor d'evitar mirar-lo o referir-s'hi. Evidentment la senyora del pastor i les dues filles, avisades del tamany nasal del Bisbe, no van poder evitar mirar-li el nas però no li digueren res, mentre anàven pensant "no he de mirar-li el nas, no he de mirar-li el nas". Després de dinar les filles del pastor portàren el café a taula. Acostant-se al Bisbe una d'elles, que portava una safata amb galetes, li digué: "Eminència, voleu sucar el nas al café?"
Igual que l'encantadora filla del pastor a Esperança Aguirre l'ha traïda el subconsciencient.
En el seu subconscient hi rau la idea aznarista d'Espanya és la d'un Estat centralista i centralitzat, radial, de Madrid a tot arreu i de Madrid al cel. Per tant una empresa que marxi de la capital marxa del territori nacional, marxa d'Espanya, perquè no us enganyeu per a ells, pels centralistes, Espanya és Madrid, i Madrid és Espanya.. A més si l'empresa s'en va a Catalunya, deu pensar Espe, encara es pitjor, ja que segur que tots els directius de la Caixa tenen el carnet d'ERC (tant de bo) i actuen al servei de Carod-Rovira per robar a Espanya, un cop més.
Potser pensa això o és que la senyora Aguirre, també traïda pel seu subconscient, reconeix la plena sobirania de Catalunya i l'exercici del dret a l'autodeterminació. Llavors li haurem d'agraïr, que ens reconeix com a un país veí. Gràcies, doncs, Esperanza!

3 comentaris: