29 de setembre 2005

Ja tenim l'Estatut!


Ja tenim l'Estatut. Ara el que cal és que tots els catalans ens mantinguem ferms i units i arribem al final del procés que ens ha de portar a aprovar un bon Estatut, ambiciós, sòlid, amb una Catalunya reconeguda com el que és, una Nació, amb un finançament just que acabi amb la situació d'expoli fiscal, amb les competències blindades per evitar injerències de l'Estat en àmbits competèncials exclusius i amb competències noves que poguem aconseguir a través de transferències legals, amb drets i deures, com el de conèixer el català, amb una organització judicial pròpia i unes institucions ben organitzades.
Enhorabona als qui s'han posat d'acord. Enhorabona a tots els qui hi han participat i als qui han escrit l'ambició d'un poble. Gràcies i mantingue-vos tan units com avui fins que poguem aplicar el nou Estatut. L'aprovació per les Corts de Madrid no ha d'espantar a ningú si anem tots junts amb el nostre somni, amb la nostra il·lusióm, amb el nostre desig, amb aquest nou Estatut on hem escrit el nostre futur. Avui el país fa un pas endavant cap a, en paraules del President Macià, una Catalunya econòmicament pròspera, socialment justa, políticament lliure, espiritualment gloriosa!
Visca Catalunya! Visca el nou Estatut!

3 comentaris:

  1. Només una petita al·legació, Joan: no calia que tu també posessis la foto que avui han publicat absolutament tots els diaris. Una miqueta més d'originalitat, no et sembla?

    ResponSuprimeix
  2. Tens tota la raó Xavi, és massa bipartidista. Intentaré canviar-la. Gràcies!

    ResponSuprimeix
  3. No obstant és la foto de l'Estatut. Pel proper post, una de tots els líders catalans, no?

    ResponSuprimeix