20 de desembre 2005

Il Gattopardo

Estem en una setmana fonamental pel futur de Catalunya: Després de jugades i farols, tothom va ensenyant les cartes. Les del Govern del PSOE, publicades al Butlletí No oficial de l'Estat, no podien ser més funestes. La pretensió del Govern i el PSOE, a qui tremolen les cames quan sent la COPE, Rajoy, Acebes i Zaplana, és com diu el Príncep de Lampedusa al Gattopardo "que tot canvïi per que tot és mantingui igual"... és a dir no donar resposta afirmativa a cap de les demandes catalanes. Quan es va aprovar l'Estatut, conscients que hauriem de viure un procés de negociació, deiem "El que és fonamental és la nació, el finançament i el blindatge de competències". Com hem vist ara aquestes 3 coses no entren en el projecte d'Estatut del PSOE. Ja no cal ni que li recordem a Zapatero que va prometre aprovar l'Estatut que sortís del Parlament català. El projecte és inacceptable, no suposa cap millora de la situació actual ni un avenç significatiu en l'autogovern, ni resol el problema de l'ofec financer de Catalunya. Zapatero no complirà la seva promesa per qüestions electoralistes perquè la por al votant dubitatiu de Sòria és més important que respectar el projecte avalat pel 90% del Parlament de Catalunya.
Menstrestant el dirigent socialista Miquel Iceta ens diu que el projecte del PSOE no desnaturalitza la proposta del Parlament de Catalunya i es queda tant ample, fent equilibris entre el PSOE i Catalunya. I a CiU en Duran compara Esquerra amb una plaga de llagostes tot fent el joc a la brunete que tan l'ha atacat, i en Mas la posa al mateix nivell que el PP... equivocar-se d'enemic és lícit, però que no aprofitin per trencar la unitat dels partits per mirar d'aconseguir espuris objectius.
Tothom té voluntat de negociar, encara pot arribar-se a un acord, ara el punt de partida d'on surt el Govern socialista no és gens propici. No hi han raons constitucionals o jurídiques, tot és voluntat política. Esperem que els nostres polítics siguin dignes del poble que representen i no intentin dividir-se ni acceptar promeses a esquenes dels altres. Nosaltres només disposem d'unitat i fermesa, i la opció d'aturar el procés i retirar l'Estatut si és impossible l'acord.
Nervis d'acer, voluntat de ferro, temps d'or...
Com hem dit alguns pretenen semblar que ho canvien tot quan en realitat volen que no es mogui cap dels pilars del sistema. Amb un somriure, és clar.

3 comentaris:

  1. Thank you!
    [url=http://nzwevcec.com/sieb/zztt.html]My homepage[/url] | [url=http://qsteyvhy.com/gbyc/hatb.html]Cool site[/url]

    ResponSuprimeix
  2. Well done!
    http://nzwevcec.com/sieb/zztt.html | http://fgrkjmbm.com/xrbn/xoyq.html

    ResponSuprimeix