07 de gener 2006

Un nou heroï

En aquests moments inserts sobre el futur del projecte d'Estatut de Catalunya, hem descobert un nou heroe de la caverna ultra, que clama contra el legítim dret dels catalans d'autogovernar-nos. Avui, quan qualsevol civil celebra amb família i amics la diada de Reis, amb la il·lusió d'un nen, l'Exèrcit espanyol celebra la Pasqua militar. Doncs ha estat en un dels actes d'aquesta festa que el Tinent General Mena Aguado s'ha descobert com a nou apologeta de l'Espanya eterna. Textualment ha dit:
"Que en una autonomía sea exigible el conocimiento de su lengua particular es una aspiración desmesurada que obligaría en las Fuerzas Armadas a regular los destinos a esa autonomía de la misma forma que actualmente se regulan los destinos en el extranjero"
Després del perplexe estat en que qualsevol demòcrata es pot trobar davant d'aquestes paraules amenaçants, d'aquestes malsonants fanfarronades, el Cap de l'Estat Major de la Defensa Tinent General Félix Sanz Roldán n'ha demanat al ministre la destitució i pas immnediat a la reserva. Vet aquí, com tenim un nou màrtir de la causa espanyolista, degradat i retirat del seu càrrec de cap de la Força Terrestre (sota la seva responsabilitat es troben l'Artilleria Antiaèrea d'Espanya, l'Artilleria de Costes i els Comandaments Generales de Ceuta, Melilla i Balears, la Brigada Lleugera número 4 de Catalunya i la cinquena al País Basc i el regimient de guerra electrònica, amb seu a El Copero (Sevilla) i desautoritzat públicament per dir el que pensa, per dir el que pensa la gent com, els milers d'oients de la Cope, els lectors de l'ABC, la Razón i el Mundo, els qui van comprar sidra per "fotre als catalans"... Vet aquí com aquest militar amb pinta d'anys passats passa a engrandir la llista dels qui profereixen tot tipus d'improperis i amenaces contra el legítim debat sobre el futur del país.
Al segle XXI no nego que hi ha d'haver exèrcit, però no trobo que opinar sobre les qüestions que es suscitin en seu parlamentària i ser comentaristes del debat polític posant el sabre sobre la taula i amenaçant amb usar la força de les armes per aturar propostes polítiques sigui la seva funció. Si ha d'haver exèrcit espanyol ha d'estar absolutament supeditat al poder civil que és a qui pertoca la direcció de l'Estat, per desgràcia ja hem patit massa cops militars amb veleïtats de capdill i de polític aficionat (Als llibres d'història ens podem remetre.) Com ha dit la Marina Llansana la cúpula militar "ha de fer la seva feïna i no interferir al debat polític, que qui interpreta la Constitució és el Tribunal Constitucional i els governs, no l'exèrcit".
Si de veres som europeístes potser hauriem de pensar que un exèrcit modern, destinat a resoldre crisis internacionals, en intervenir davant catàstrofes humanitàries i palmàries vulneracions de drets. En un exèrcit modern comandat per una potent organització superestatal i poseidora de competències que fins ara eren bàsiques dels estats (economia, moneda, política exterior...) com és la Unió Europea. Perquè segur que a cap General belga que comandés un exèrcit europeu, posem per cas, se li acudiria interferir en la política estatal sense caure-li a terra galons, medalles i la cara de vergonya.

5 comentaris:

 1. Del meu bloc :

  " La jove democràcia espanyola no creix"

  "En un Estat on l’exèrcit sempre està per el mig quan hi ha d’haver importants reformes polítiques que tenen un gran suport de la població només demostra una cosa: que és un Estat irracional, infantil i immadur. Un Estat amb una democràcia de 29 anys no és pot permetre està vigilada per militars."

  ResponSuprimeix
 2. Nice site!
  [url=http://ugzumrtr.com/gnxg/omdw.html]My homepage[/url] | [url=http://rxiabdtl.com/khgr/zhih.html]Cool site[/url]

  ResponSuprimeix
 3. Good design!
  http://ugzumrtr.com/gnxg/omdw.html | http://bnpgpvjc.com/dipz/mhft.html

  ResponSuprimeix