10 d’octubre 2006

Tenen butlla?


Les bales d’un assassí a sou van caure sobre la periodista russa Anna Politkóvskaia, valenta cronista de la roba bruta de sang del President Vlàdimir Putin. El nom de Politkóvskaia era conegut arreu del món per haver explicat amb vehemència la brutalitat de la guerra, oblidada, que s’esdevé a Txetxènia i els sanguinaris mètodes utilitzats per l’exèrcit rus i el govern “titella” de Grozni, així com pels seus oponents radicals islàmics. Aquest infern del Caucas, on l’opacitat informativa decretada des de Moscou és total i només s’esquerdava a través de la informació de la periodista del Novaya Gazeta, s’esdevé de les deportacions stalinistes després de la Segona Guerra Mundial quan el dictador va acusar als txetxens de col•laboradors del nazis fins a la proclamació de la independència a redós de la desfeta soviètica del 1991 i l’inici de la Primera Guerra de Txetxènia, de l’inici d’aquest conflicte als sagnants atemptats dels radicals de Shamil Basaiev a les draconianes reaccions de Putin sempre justificades per la “lluita contra el terrorisme”. Ara, l’apagada informativa que manté el President rus sobre la regió del Caucas conviu perfectament amb la total indiferència mundial respecte a aquest drama. Tot i la tasca de la periodista assassina, tot i la tasca de tots els articulistes independents i valerosos, el món i la opinió pública i publicada fa veure que no en sap res, que potser no en vol saber res, i atorga per acció o omissió una butlla total a personatges com Vlàdimir Putin, nou tzar rus crescut al temible KGB, i tants d’altres mesquins sàtrapes del món, potser per la mística antiga dels seus països, per l’espècie d’altermundisme o pseudoprogressisme del que fan gal•la o potser perquè no està de moda controlar fins al mínim detall les seves administracions i la seva política exterior de determinats estats. Avui mateix Amnistia Internacional ha fet públic l’informe sobre la pena de mort al món: Xina, Iran i Aràbia Saudita lideren la macabra llista molt per davant del quart, els sempre a punt per la crítica, EUA.

2 comentaris:

 1. I lamentable el comentari d'en Putin a Dresde ( on va exercir d'espia en els anys que tant anyora de l'era soviètica ): buscarà els culpables, però la feina d'Anna Politkóvskaia no tenia repercussió política. I que encara li obrin les portes a aquest impresentable.

  ResponSuprimeix
 2. La tienda en Casa os ofereix:

  El ProMASometre!!!!

  S'ha acabat el fer política convencial, arriba el nou ProMASometre amb el qual podràs fer promeses electoralistes, sense cap ni peus, estimant Catalunya però deixant-la sense un duro.

  Que algú engega una acció al voltant de la vivenda social... ProMASometre t'en ofereix una vivenda per a tú si tens quatre fills i la segona residència a Platja d'Aro si arribes a vuit fills.

  Que algú et diu que pactaràs amb el PP.... ProMASometre t'ofereix la possibilitat de serveis notarials per a verificar la validesa de les teves promeses electorals.

  Que Catalunya s'omple de inmigrants..... tranquils, ProMASometre ofereix diners per a mantindre'ls a tots, previ pagament d'un mòdic preu en forma d'explotació laboral a alguna de les empreses del Grup Godò.

  Que ens quedem sense un duro...... ProMASomtre també paga hipoteques a tots aquells que més la necessiten.... per exemple, el fill d'en Pujol.

  Arriba una nova forma de fer promeses electorals, una nova forma de fer política. Expoliar Catalunya, Manegar Bé... Vota ProMASometre!!

  ResponSuprimeix