26 de març 2007

llarga vida a la política


Veure al reverend Ian Paisley i a Gerry Adams junts a la mateixa taula, somrients, ja fora gairebé una imatge digna d'entrar a la història.

Que a més la fotografia reculli l'acord al que han arribat per formar un govern compartit entre els partits que lideren, l'unionista DUP i el republicà Sinn Féin, és a més un motiu d'il·lusió pels que creiem en el diàleg com a via de solució dels conflictes i alhora una mostra de la complexitat d'aquestes mateixes solucions.

D'acord amb els resultats dels darrers comicis i el contingut dels acords signats avui a Stormont, l'ancià Paisley es convertirà en nou premier d'Irlanda del Nord i Martin McGuiness, qui va ser comandant de l'Exèrcit Republicà Irlandès (IRA) i avui segon del Sinn Féin, en serà viceprimer.

Anys de dolor, de violència, d'enfrontament, de mort i ferides doloroses deixen pas a la la dificultat de la política, la complexitat, els estires i arronses, els ultimàtums i les tovalloles a mig llençar...

Tant de bo ho veiem arreu..

5 comentaris:

 1. Esperem veure-ho arreu! No obstant, trobo que ningú s'hagués pensat que dues formacions oposades totalment es mengessin l'orgull i es tornessin a dirigir la paraula. Com bé dius, l'ancià Paisley fa tentites... i a redós d'aquest ve el comandant de l'Excèrcit Republicà Irlandès (IRA)... com bé diu un parent meu, les pistoles encara hi són, però ara amb silenciador i doble percutor ;)!

  ResponSuprimeix
 2. Vaig quedar de pedra al veure les imatges d'ahir a la TV. Dos personatges antagònics "side to side". A vegades, la "realpolitik" també dona alegries!

  ResponSuprimeix
 3. Joan, tot i que estic molt d'acord amb el teu escrit només voldria puntualitzar els interessos que hi han darrere d'aquet acord. l diàleg hi és i realment Irlanda a fet una evolució que molts voldriem, ara bé, fixa't que no hi ha fotografies d'encaizades de mans.

  ResponSuprimeix
 4. Joan, he fet un link del teu blog al meu. Un paio que te links a les webs de Bruce Springsteen i Leonard Cohen i que a més a més és bo, bé ho mereix!

  ResponSuprimeix
 5. Moltíssimes gràcies!
  Pròximament, quan tingui un segon, t'enllaço.
  fins aviat

  ResponSuprimeix