25 de juliol 2007

Galeria de Santes (I)

Havaneres al Passeig Marítim

De vora l'escenari s'asseuen els debots d'aquesta actuació tradicional i dia assenyalat a l'antic calendari com inici de la Festa Major. Matrimonis grans, famílies, públic seré i tranquil a qui li agrada gaudir d'aquestes cançons que frueixen com la brisa del mar proper


Mentrestant el Cremat frenètic flameja i a tot aquell qui s'hi acosta se n'endú la flaire i el gust. El vaset tradicional i el calent contigunt que baixa per la gola entre la dolçor de la melodia i la duresa del passat de llargs viatges a Amèrica que retraten les cançons dels indianos.


I entre l'escenari i el cremat, mataronins i passavolants que es retroven i saluden, amb frases ja de ritual, en aquesta concentració d'inici dels dies més assenyalats del calendari de les Santes, del nucli de la Festa Major, un cop vistos ja gegants i castells, i amb la seguretat que tots ens veurem en aquests dies en mil i un acte, alguns per fondres amb el darrer petard de l'Espetec Final.

2 comentaris:

  1. Res com les de Calella, amb tot el respecte! Tot i que ara s'estan massificant de mala manera!

    ResponSuprimeix
  2. Jajaja... home aquestes són les de la festa major de Mataró, i siguin com siguin - fins i tot cantin com cantin - és una data molt assenyalada.

    Preciós Calella !

    ResponSuprimeix