27 de juliol 2007

Galeria de Santes (VII)

L'Anada a ofici

Davant l'Ajuntament ja s'han plantat les figures i mica en mica van arribant els Regidors del Consistori per anar cap a l'Ofici, amb l'ull atent de protocol, avisadors i Banda que els rep amb uns compassos de pasdoble, i amb la salutació de l'Alcalde a la porta de la Casa Gran. Amb el nou Ajuntament no totes les cares són famíliars, i a la jove regidora Ana Maria Barrera, per exemple, passa -estranyament- desapercebuda i, quan se n'adonen els més perspicaços, la fan tornar a sortir per poder-la saludar amb música. Els representants de la ciutat honoren les patrones que han donat origen i nom a la nostra festa major i s'afegeixen amb els Macers, els Guàrdies de gala, els Agutzils i les Trampes a les figures festives de la ciutat al cercavila més curt, més bell i més solemne de les Santes. I llavors, al prendre la lleugera corva del Carrer Nou, el sol espetega al casc d'en Robafaves i els mataronins descobreixen que s'ha fet la llum, i que la seva festa pot ser, de nou i per un dia, la més bonica de les que es fan i desfan.

L'Ofici
Tot mataroní hauria d'haver anat més d'una vegada a la seva vida a escoltar la Missa en honor de Santa Juliana i Santa Semproniana de Mossén Blanch. Manuel Cuyàs no es cansa de repetir que és acte obligat del calendari festiu.


L'Ofici, puntualment comença a les 10, i suposo que d'aquí a uns anys hi aniré cada any, però de moment aprofito per fer una petita dormida. Em sap greu, però aquest any tampoc m'hi veig en cor, i encara que serveixi d'excusa, hi envio la meva iaia que mai hi falta.

Cap comentari:

Publica un comentari