13 de febrer 2008

Italià


Dijous començo un curs d'italià. Molts potser ho sabreu, sóc un enamorat d'Italia. Bé, crec que estic enamorat del nostre mar Mediterrani, i allà on es fa servir un bon raig d'oli d'oliva, on el vi és essencial per un bon àpat i el sol i el mar condicionen el caràcter temperamental dels seus pobles, on sempre hi haurà un poeta per uns preciosos ulls negres i mil anys són una petita part de la seva llarga història, sempre serà casa meva, de la costa valenciana a Sicília, de Nàpols a la riba d'Orient.

Només Italia ja és per si sola, els records més bells de l'òpera, les mil esglèsies de Roma, la bahía de Sorrento, una història brillant i arrauxada, L'etern arti di arrangiarsi, Don Camilo i Peppone, allà on la gula i la vanitat no poden ser pecat, els seus encisadors cafès, i tantes i tantes evocacions que en podriem fer.

Potser fora d'Itàlia, la llengua de Dant no té massa sentit, potser fora més útil que dediqués les estones al descans o a formacions més productives, però que podria trobar més mediterrani, que italià que deixar-se portar per un apassionament, per una idea personalíssima, per un instint, per un enamorament...

4 comentaris:

 1. Fantàstic!!! Comparteixo amb tú aquest amor a la Mediterrània.

  ResponSuprimeix
 2. Joan,
  I de la teca, que me'n dius de la teca???. Els formatges, els passtissos, els embotits, les pizzes (les italianes de debó. A Mataró hi ha un parell de lloc bonissims!), els vinatxos... Itàlia és una meravella. Sí senyor!.

  ResponSuprimeix
 3. Joanet!! Ves a Napols i disfruta d'un bon gelat al Gambrinus (Piazza Trieste e Trento). Per ser amic d'un napolita nomes digues: Che grande Maradona!!

  molt bona la teva web. M'agrada molt!

  Ivan

  ResponSuprimeix
 4. Ivan,

  Aii Nàpols, qui hi tornés ara!

  Tot bé per allà dalt?

  Gràcies pel teu comentari! I molts records!

  Una abraçada!

  ResponSuprimeix