06 d’octubre 2009

Perdoneu-nos el fracàs

Per entendre la situació actual de desprestigi absolut de la política, i de desorientació del país, cal retrocedir fins a principis d’aquesta dècada. Majoria absoluta del PP, i el seu discurs tronat contra Catalunya, on tot just s’acabava una llarga era política marcada per la presidència de Jordi Pujol. En aquestes circumstàncies era fàcil parlar de canvi, i tot eren promeses felices, que avui s’han demostrat vanes, quan no de molt mala fe: Alternança política, reforma de l’Estatut, govern catalanista i d’esquerres... Terreny adobat per tot tipus d’embadocadors que ens han portat a l’actual fracàs.

La retòrica de l’odi barrejada amb la retòrica del fum, no han pogut donar pitjor combinació: un país desdibuixat, i hostatge de les seves culpes, i dels seus errors. I alguns de nosaltres som culpables d’haver escoltat els cants de sirena d’engalipadors de fira, de venedors d’elixir, d’haver-se deixat arrossegar per una política sense sortida i futur ,que només ha portat a l’adversari al despatx de Sant Jaume. Com hem vist, cap dels prodigis que anunciaven taumaturgs insignes no s'ha complert... i gràcies a Déu!

Reconec que no només n’estic penedit per la decepció nacional més que evident que ben aviat va provocar l’aventura tripartit i estatutària, sinó que estic decebut d’haver necessitat massa temps per obrir-me a un escepticisme i un liberalisme polítics, serens i desapassionats per la frivolitat i absolutament profunds en els valors, i a un patriotisme allunyat del sectarisme que només ha portat a l’atzucac. Per requerir masses evidències que em portessin a descobrir la inconsistència de tot el que ens havien dit que eren capaços de fer els grans “cantamanyanes” pretesament independentistes.

Serem fidels per sempre més al nostre poble, però assumim la culpa personal i col•lectiva, en haver engreixat el fracàs, i requerim el perdó.

1 comentari:

  1. Joan,
    Enenc bé el que dius, ho he viscut de manera semblant, però discrepo del tot amb el teu final. Jo no he engreixat cap fracàs. No tinc culpa de res. S'ho han fet tot sols. Cadascú és responsable dels seus actes.

    ResponSuprimeix