04 d’octubre 2009

Un adéu a l'escot

Ha plogut a Mataró i comença a refrescar. Per fi la jaqueta no serà sobrera, i posar-me l’americana no em provocarà reguerols de suor front avall. Per fi la tardor, que com la primavera, és estació de bon passejar i de màniga llarga. Cap al vespre, gaudint d’aquesta lleugera fresqueta i pensant en l’article que hauria d’escriure, de cop em topo amb dues noies lleugerament conegudes. Fan molt de goig, i de primer ni les reconec. És fosc. I he de reconèixer que els meus ulls s’han fixat únicament en l’escot que llueixen, amb un profund sentiment de nostàlgia, com constatant que aquest lleuger pecat venial que se’ns permet a l’estiu aviat s’esmunyirà. Desapareixerà per donar pas a una vestimenta femenina que es tornarà més púdica i activarà la ment dels més perversos per a que juguin a endevinar sota la textura dels jerseis.

Ara bé, com la lluita per l’equilibri estacional de primavera i tardor, també les dones a l’hora de vestir un suggerent escot han de lluitar per l’equilibri del bon gust. ¡Que n’és de difícil no desbordar l’equilibri de l’atracció, entre la més extrema delicadesa i el morbo del que comença a ser vulgar! No és qüestió de mides, ni d’exageració, ni d’obertura. És qüestió de tenir present que tot plegat és un joc d‘insinuació, de justa blanor i de saber controlar les mirades. Com infantils jocs de seducció ens cal la picardia per viure i l’entrega a una sensualitat que encara mantingui el secret i el misteri. I ens cal l’escot, aquest plaer d’estiu, aquesta complicitat entre les dones ufanoses i els seus devots servidors.

Aquest joc, aquest misteri, aquesta hipnosi que mica en mica amb les primeres pluges, amb els primers freds anirà desapareixen fins reneixer amb la següent primavera.

2 comentaris:

 1. El just equilibri entre la insinuació i la vulgaritat és el que el fa eròtic.
  El punt mig és allò que costa tant de trobar en mols aspectes de la vida. Sempre ens passem als extrems i aprendre'n és de savis.
  Una abraçada Joan!

  ResponSuprimeix
 2. Tornaràn els seductors escots!! Com les oronetes, com els càlids raigs de sol... Però el que insinuaven continùa a sota. Així que no deixeu (benvolguts homes) de buscar-ho sota els càlids jerseis.
  Un petó Joan

  ResponSuprimeix