20 de novembre 2009

Ve Nadal

Encara no fa el fred que tocaria, i ja estant penjats els llums de Nadal. Avui, a una boutique de l’Eixample decoraven l’aparador amb motius nadalencs. El dia 27 obren les parades de la Fira de Sant Llúcia, i a casa ja pensem en el pessebre. He escrit un text pel butlletí de l’Associació Amics del Caganer, i ja és habitual que la referència a les Festes aparegui a les converses: Ens veiem després de Nadal, quedarem per Nadal, tornaré per Nadal.

Però potser encara és aviat per començar a treure la pols a les tradicions nadalenques, per començar a situar-nos en el seu imaginari. Som a mitjans de novembre. No hem assaborit un bon hivern. No hem trobat a faltar prou el Nadal de l’any passat. No tenim prou melangia d’aquesta que necessitem per afrontar-lo, ni tampoc esperem amb prou tensió els retrobaments.

Ara bé, no val la pena que ens hi enfadem, cada any he sentit dir que enguany el Nadal havia arribat més aviat que mai, que enguany el celebraríem amb samarreta. Per ventura, Nadal sempre és el 25 de desembre i fa fred.

3 comentaris:

 1. Doncs jo, cada cop que algú em diu un "sinoensveiembonesfestes", em voldria fondre!

  ResponSuprimeix
 2. Nadal i Sant Esteve són els dies que les famílies, encara que no ho vulguin, es reuneixen, es fan regals i expliquen que tot va d'allò més bé. Un càstig per a alguns, una alegria per a uns altres!

  ResponSuprimeix
 3. Joan!

  Hem obert blog nou: http://nadaliunscollons.wordpress.com

  T'hi esperem!

  ResponSuprimeix