15 de gener 2010

Afortunat

Si fa sis mesos engegava a dida la meva professió sense drecera a la vista, i amb més incertesa que determinació, avui he de dir que n’estic orgullós. I no només perquè en el meu interior, l’esperit flâneur guanyava sempre la partida a la meva consciència d’advocat, sinó perquè l’esdevenir ha estat molt més profitós del que m’esperava. Amb la distància d’aquest temps, veig que el canvi ha estat encertadíssim: he recuperat un tarannà i una gent, m’he endinsat en móns que només intuïa i les portes que s’obren – com en un vodevil – són absolutament temptadores. Tinc quarter d’hivern i estiu, tinc llibres i tinc futur. Esperança, llengua i fortuna. Sorpreses, errors i victòries. Tot m’ho he anat trobant gràcies a caminar a poc a poc, sempre tafaner i sempre xerrant. Sempre amb bones companyies, o amb les dolentes, que són les millors, i mai pendent del temps que he gastat en l’empresa que comença. Aquesta és la meva fortuna, capritxosa, benaurada i imprevisible dama que només em nega un desig... Per ara.

3 comentaris:

  1. Com deia aquell personatge amb nom lasciu: ...Energia per posar-la en moviment, nervi al cos i tot el convenciment... bé Joan! espero que sigui jo una mala companyia eh, tindria una decepeció si no fos així! jejeje

    ResponSuprimeix
  2. Tens molta sort Joan, de tenir companyies dolentes. Sempre es poden deixar de banda. Ni ha d'altres, les males companyies, que tenen el do d'encaterinar com fa la cobra amb el conill. Va pel món un petit fill de puta que ha esdevingut un expert en aquest art. Ben mirat és el seu ego el que està en joc i, seguidor com sembla de les més ràncies escoles del darwinisme social, no dubta en establir diferències entre els éssers humans que tenen dret a la vida i els que no. És molt subtil el paio, i juga amb una retòrica molt afinada. Darrerament s'ha permès el luxe d'opinar sobre el drama haitià. L'opinió és lliure, però si en el seu moment més d'una opinió d'aquest estil hagués rebut una unça de plom com a premi, la humanitat s'hauria estalviat més d'un maldecap i moltes morts inútils. Els paios com aquest no generen opinió, generen carronya intel·lectual. No sé si m'explico.

    ResponSuprimeix