14 d’octubre 2011

Un gran honor i una immensa responsabilitat (Article publicat a El Matí Digital)


Podeu llegir l'article original aquí.

Dimecres passat, en el transcurs d’un sopar organitzat per l’Associació El Matí, vaig ser nomenat director d’aquest diari digital d’opinió, agitació i reflexió. De seguida vaig pensar que era un gran honor i una enorme responsabilitat, i així els ho vaig dir als companys reunits en un sorollós restaurant italià de l’Eixample barceloní.

Un gran honor, perquè quan vaig sentir parlar a l’amiga Maria Vila, per primera vegada, de la resurrecció d’aquell Matí històric de Josep Maria Capdevila, Josep Maria Junoy o Pau Romeva en un format renovat i internauta, per res m’hauria cregut que tres anys després n’acabaria esdevenint el seu director. Vaig assistir a la històrica presentació a l’Ateneu, on es va donar a conèixer el manifest de l’Associació El Matí i la web del nou diari, i parlant amb en Joan Capdevila, el flamant director, vam tancar una col·laboració – la columna “El vermut” - que vaig iniciar el dia de Sant Jordi de 2009, amb “Entre roses i espines” i sempre vaig pensar que seria un col·laborador més, sense tenir massa clar si el que pogués explicar tindria cap interès. I és, també, un honor perquè El Matí compta amb un estol impressionant de col·laboradors honestos, voluntariosos, provocadors, alegres, profunds, intrèpids, responsables…

És precisament, pel nivell i pel to dels seus col·laboradors, que ser director d’El Matí Digital és una enorme responsabilitat. El llistó que ha situat com a director en Joan Capdevila és gairebé inabastable. La seva mà esquerra combinada amb un criteri molt clar – resumit en les tres regles infranquejables que ja són divisa del diari – i una flexibilitat que no li ha impedit recordar-nos als més ganduls que ja tocava un nou article, és tot un exemple a seguir.

Com els vaig dir als col·laboradors del diari, en la presentació que els vaig enviar: “El Matí Digital porta més de dos anys a la xarxa consolidat com un diari d’opinió llegit, comentat i seguit per un una xifra considerable de lectors diaris. Cada dia arriba a través de news-letter a un gran nombre de subscriptors i hem de ser conscients de la seva considerable influència”. El meu repte és inserir-hi una passa més d’ambició i qualitat, mantenint tot allò que ha convertit El Matí en el que és: uns valors compartits de catalanitat, civilitat i tenacitat, com a mínim comú denominador de persones d’orígens i destins diferents, però amb un grau elevat de compromís i passió.

Amics i col·laboradors del Matí, estic enormement agraït pel gran honor que m’heu dispensat i espero estar a l’alçada de la immensa responsabilitat que heu cregut que puc assumir. Gràcies Joan, l’oficial de coberta ara al timó sempre guardarà una gran estima al seu Almirall Capdevila.

Cap comentari:

Publica un comentari